četvrtak, kolovoza 13, 2009

ADNAN CATIC U BUDUCE BI TREBAO DA NASTUBA ZA BiH




Bh. profi bokser Adnan Ćatić, koji se nakon uspješno odbranjene titule svjetskog prvaka nalazi na odmoru u blizini Blagaja kod Mostara, mogao bi ubuduće svoju šampionsku titulu u srednjoj kategoriji braniti pod zastavom Bosne i Hercegovine!
Naime, Ćatić, koji nastupa pod njemačkom zastavom i imenom Felix Sturm, uručio je svom dosadašnjem promotoru "Universum" pismeni otkaz ugovora, iako isti važi do 16. novembra ove godine. Razlozi nisu objavljeni, ali je javna tajna da je Ćatić nezadovoljan svojim promotorom zbog izbora protivnika, kao i organizacijom mečeva.
Takođe, Ćatić je više puta od svog promotora tražio organizaciju borbe u BiH, za što šef "Universuma" Klaus Peter Kohl nije želio ni da čuje. Šapuće se da je upravo Kohl glavni krivac što na TV prenosu nije prikazano kako Ćatić drži bh. zastavu na kojoj je pisalo "Dont forget Srebrenica" (ne zaboravite Srebrenicu) u znak sjećanja na žrtve genocida.
Ipak, Ćatiću bi najveću glavobolju mogla zadati stavka iz ugovora po kojoj "Universum" bez njegovog pristanka može produžiti ugovor za dodatne tri godine.
"Obje strane su bogato profitirale. Mislim da je sasvim normalno da napokon stanem na vlastite noge. Namjeravam osnovati svoj vlastiti tim, koji će se isključivo fokusirati na mene i koji će trenirati po najmodernijim trening metodama. Sa "Universumom" sam završio i prije ću se prestati baviti profesionalnim boksom nego što ću opet nastupati za njih", kategoričan je Ćatić.
Iz "Universuma" su potvrdili da su preko Ćatićevog advokata dobili pismeni prekid ugovora, piše "San". Ipak, tvrde da ih to nimalo nije uzdrmlo, jer posjeduju važeći ugovor koji mora biti ispoštovan. Jasno je da se "Universum" neće lako odreći Ćatića, tim prije što je on njihov najuspješniji borac. Sve je spremno za veliku borbu, ali ne u ringu već u sudnici.
Ćatićev menadžer Ronald Bebak, već je angažovao tri najveća advokatska ureda u Njemačkoj (uspješno zastupali braću Klitschko u sporu protiv "Universuma") i svi su se složili da je sporna stavka iz ugovora nemoralna. Ukoliko Ćatić uspije u svojoj namjeri i osamostali se, smješe mu se veliki novci. TV kuću ZDF koja je do sada prenosila njegove borbe mogao bi zamjeniti puno bogatiji RTL iz koga su već potvrdili interes za našim borcem.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU