četvrtak, listopada 29, 2009

Bosanska piramida sunce



Bosanska piramida Sunca:

Upravni odbor Fondacije izabrao himnu - "Lati se lopate"

Međunarodna radna akcija volontera.
- Pod predsjedanjem Ahmeda Bosnića, u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" održana je redovna sjednica Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".
Sjednici su prisustvovali članovi Upravnog odbora dr. Vlatko Določek, dr. Semir Osmanagić, Mahir Hadžiahmetović, Vlastimir Mijović, Ferid Jašarević i Amila Omersoftić dok su tri člana UO bili van zemlje.
Uobičajena je praksa da su sjednice Upravnog odbora javne i da joj prisustvuju gosti iz BiH i inostranstva. Tako je bilo i ovoga puta. Saradnicima Fondacije iz Visokog, Zenice i Sarajeva, pridružili su se i gosti iz Mađarske, Slovenije, Njemačke i Srbije. Poslovni ljudi, univerzitetski profesori i turistički radnici su sa velikim poštovanjem govorili o rezultatima istraživanja bosanskih piramida i svojim impresijama sa posjeta arheološkim lokacijama u Visokom.
Na sjednici su donesene slijedeće odluke:
- za komandanta Međunarodne radne akcije volontera (MRAV)

"Bosanske piramide 2010" imenovan je višestruki učesnik radnih akcija iz 1980-ih Eno Ćatović;- imenovan je Savjet MRAV-a koji će sačinjavati predstavnici Fondacije, Opštine Visoko i iskusni akcijaši;- izabran je zaštitni znak i amblem MRAV "Bosanske piramide 2010" u liku stilizovanog mrava koji u ruci drži otkrivenu Bosansku piramidu Sunca; u centru je logotip Fondacije i Opštine Visoko sa dvojezičnim tekstom radne akcije;- izabrana je i himna Radne akcije - riječ je o pjesmi "Lati se lopate" čiji je autor reper Dr. Zo iz Visokog.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU