utorak, studenoga 10, 2009

Potvrdzeno:Cristian Ronaldo ne igra protiv BiH



Ii Madridskog Reala definitivno su odlučili ne pustiti svog najskupljeg fudbalera, Cristiana Ronalda, na pripreme portugalske reprezentacije za dva dvoboja dodatnih kvalifikacija za SP. Objavila je to u ponedjeljak Madridska Marca na svom online-izdanju.
"Cristiano se ne miče iz Madrida. U ponedjeljak smo Portugalskom fudbalskom savezu poslali potrebne medicinske argumente koji dokazuju da je Cristiano Ronaldo povrijeđen i da ne može igrati fudbal. Priložili smo, osim nalaza naših doktora, i mišljenje holandskog specijaliste dr. Nieka van Dyjka, kod koga je Ronaldo bio na pregledu u četvrtak", saopštenje je iz “kraljevskog kluba".
Marca piše da se Portugalac pomirio sa odlukom iako je žarko želio pomoći vlastitoj reprezentaciji u dvije utakmice odluke protiv Bosne i Hercegovine. Vjerovatnp ga je preobratio dramatičan apel iz kluba da, u slučaju da ode na pripreme i nastupi za Portugal, riskira nastavak karijere.
Iz Reala nemaju namjeru pustiti Ronalda u Portugal niti u službi moralne podrške saigračima. Tvrde da bi svaki, pa i najmanji napor, bio štetan za njegov proces oporavka. Misle, takođe, i da su FIFI-ina pravila apsolutno na njihovoj strani.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU