četvrtak, prosinca 17, 2009

Emir:Necu se pomiriti sa Kustom!


Hadžihafizbegović: Neću se pomiriti sa Kustom!

Emir Hadžihafizbegović bh. glumac i ministar kulture u Vladi Kantona Sarajevo kategorički tvrdi, u intervju za beogradski Kurir, da nikada neće prvi pružiti ruku pomirenja Emiru Kusturici!
Hadžihafizbegović je boravio u Beogradu nakon punih 20 godina i demantovao da bi moglo doći do otopljavanja odnosa između njega i Emira Kusturice. Za Kurir je izjavio:
“Nikada mu nisam zamjerio što je promenio vjeru, to je pravo svakog čovjeka. A moj povratak uopšte ne znači pomirenje s njim, jer Beograd je mnogo veći od Emira Kusturice. I duh Beograda koji ja nosim u nekoj svojoj hipotalamusnoj žlezdi mnogo je veći i ozbiljniji od duha Emira Kusturice. On i dalje mazohistično srlja i potpuno se neobjašnjivo obračunava sa Bosnom, a u Bosni on uopšte nije top-tema. Dakle, on ima potrebu da se bavi i Sarajevom i Bosnom, ali Sarajevo i Bosna nemaju više potrebu da se bave njime”
Emir Hadžihafizbegović je sinoć, u Ateljeu 212, imao dva izvođenja predstave „Žaba“ s Kamernim teatrom 55 iz Sarajeva.
U intervju je dalje dodao da nema mjesta pomirenju sa Kusturicom, koji po njegovom mišljenju nosi ozbiljnu hipoteku. Dodao je i da bi razmislio kad bi Kusturica prvi pružio ruku pomirenja.
Na pitanje novinara Kurira o Hadžihafizbegovićevoj ranijoj izjavio da neće dolaziti u Srbiju i otkud SAD ovakav preokret Emir odgovara:
“Odgovorno tvrdim, i stojim iza toga, a neka to neko demantuje sa druge strane, da osim izjave da neću dolaziti u dogledno vrijeme u Srbiju zbog režima koji je direktno uticao na moju ličnu porodičnu tragediju, ništa drugo nisam rekao. Kad se promjenio ambijent i kad su Beograd i Srbija zakoračili i napravili jedan vrlo bitan demokratski iskorak, ja sam odmah počeo saradnju".
Znači, samo je Miloševićev režim bio razlog vašeg nedolaska pitao je novinar nakraju?!
“Pa, uglavnom režim. Nekad mi je razum govorio da bi trebalo da idem, a onda vam se pobunio organizam. Emocija je zaustavljala razum”, odgovorio je ministar Emir Hadžihafizbegović, u ulozi glumca u Ateljeu 202 u Beogradu, gdje je glumio u predstavi “Žaba” sarajevskog Kamernog teatra 55.

1 komentar:

Unknown kaže...

Koje je to korake Srbija napravila?!?! Joj suplje price... otvorio se jos jedan fron za mlacenje para, pa im Emir oprostio i licnu tragediju i sve. Pomirio bi se i sa Kustom, i on i Sidran, kad bi se o masnoj zaradi radilo, ali ne bi Kusta nikad htio. Mozes rec za Kustu da je neokupan, da je cetnik, da je ogranicen, sta god, ali ima principe, za razliku od ovih nasih sitnosicarskih beskicmenjaka koji postuju samo jedan princip - princip dobre zarade!

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU