nedjelja, prosinca 13, 2009

Tesko cu se odbraniti od sponzorusa kad kupim "Porse"

Miralem Pjanić: Teško ću se odbraniti od sponzoruša kada kupim "porše"
Sve se desilo nekako spontano i loptu sam zavolio na treninzima mog oca
Miralem Pjanic (FC Metz)

Naš nogometni reprezentativac s ocem Fahrudinom

Naša nogometna zvijezda Miralem Pjanić iz sedmice u sedmicu dokazuje svoj neosporni i raskošni talent na utakmicama francuskog prvenstva, ali i u duelima Lige šampiona gdje je u šest utakmica postigao tri gola i imao isto toliko asistencija.

Njegove igre u dresu Liona nisu ostale nezapažene, tako da se za Mireta, kako ga zovu navijači u Francuskoj, počeo interesirati i engleski Čelzi. Ipak, njegov nogometni put nije bio tako lagan, već kako kaže naš fantastični vezni igrač, veoma trnovit i pun prepreka.

Susreti s navijačima

- Nogomet sam počeo trenirati kao dječak u Luksemburgu. Sve se desilo nekako spontano i loptu sam zavolio na treninzima mog oca, koji je uporedo radio i igrao za jedan klub u Luksemburgu. Sjećam se da smo na treninge išli navečer, a nakon povratka kući satima sam se družio s loptom u svojoj sobi. Već nakon nekoliko mjeseci pokazao sam raskošan talent i napredak tako da sam preskakao kategorije. Rijetko kad sam igrao s vršnjacima, moji protivnici su uvijek bili nekoliko godina stariji od mene, ali mi to nije smetalo - kaže devetnaestogodišnji Pjanić.

Nakon što je proveo nekoliko godina u Mecu, Pjanić je kao jedan od najtalentiranijih nogometaša u Francuskoj prešao u redove Liona.

- Tu sam tek shvatio koliko je težak i zahtjevan život profesionalnog nogometaša. Stalno sam na treninzima, u teretani, gledam snimke utakmica. Imam veoma malo vremena za privatni život i druženje s prijateljima - govori ovaj Zvorničanin.

Popularni Mire svakodnevno se susreće s navijačima Liona za koje uvijek nađe vremena, potpiše im autogram ili se fotografira s njima. Govoreći o privatnom životu ističe da veliku opasnost za nogometaše mogu predstavljati sponzoruše ili djevojke za zabavu.

Prava djevojka

- Sponzoruša ima na svakom koraku. Znam kakvu opasnost one predstavljaju za nogometaše. Posebno nas mlađe. Jedna avantura može ti upropastiti cijelu karijeru. Odvesti te na put daleko od nogometa i tada je povratak veoma težak. Mislim da će ih biti još više kada kupim "porše", koji je moj automobil iz snova. Trenutno nemam djevojku. Želim da ona bude Bosanka, a ne Francuskinja ili neka strankinja. Nije nimalo lako biti supruga nogometaša, ali je to opet lijepa stvar - kaže Pjanić.

Miralem još živi u porodičnoj kući nedaleko od Liona s roditeljima Fahrudinom i Fatimom, sestrom Eminom i bratom Mirzom.

- Rijetki su momenti kada smo svi na okupu. Brat i sestra idu u školu, roditelji imaju svoje obaveze. Teško mi je kada pomislim da ću se kad-tad morati navići na samostalan život. Ipak, shvatam da ću se morati odvojiti od njih, a to će se desiti kada nađem pravu djevojku za sebe - govori popularni Mire.

Ovisnik o šopingu

Pjanić za sebe kaže da je pravi ovisnik o šopingu i da uživa u kupovini garderobe.

- Najviše volim odjeću kompanije "Dolce & Gabbana". U šopingu znam provesti nekoliko sati, jednom sam zbog kupovine zakasnio i na trening. Kada mi se dopadne, nije mi žao izdvojiti ni 1.500 eura za jaknu - priča Miralem.

Želim igrati u Realu

Miralem zna koliko vrijedi i nada se da će jednog dana ostvariti svoj nogometni san.

- Sazrio sam da postanem ono što sam sanjao. Želim biti među najboljim nogometašima na svijetu i zaigrati u Real Madridu - otvoren je Pjanić.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU