utorak, ožujka 23, 2010

Edin Dzeko: Covjek od 40 miliona eura!

Edin Džeko na naslovnici "Kickera"

- "Edin Džeko - Čovjek od 40 miliona eura!" naslovna je stranica jučerašnjeg izdanja uglednog njemačkog sportskog magazina "Kicker". Njemački mediji juče su objavili kako je Wolfsburg fiksirao cijenu..image.

...za našeg dijamanta, a onaj klub koji bude želio angažovati našeg reprezentativca moraće izdvojiti čak 40 miliona eura!

Ukoliko ovog ljeta naš reprezentativac za ovu sumu napusti Wolfsburg, postaće rekorder u Bundesligi. Naime, dosadašnji rekord drži Mario Gomez koga je Bayern ljetos platio 35 miliona eura.

Podsjetimo, ljetos je Milan želio angažovati našeg reprezentativca, ali su u Wolfsburgu odlučili blokirati njegov odlazak iz "vučjeg grada". Tada je problem predstavljalo obeštećenje, piše list "San". Rossoneri su nudili nešto manje od 30 miliona eura, na što u Wolfsburgu nisu pristali, pa je dijamant ostao u redovima aktuelnog prvaka Njemačke.

Ipak, odlični ovosezonski nastupi u zelenom dresu garant su da će neki od najvećih evropskih klubova iskeširati 40 miliona eura.

Milan, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Real Madrid, Inter, Juventus..., samo su neki od klubova koji su se dovodili u kontekst Džekinih kupaca, a ovoga ljeta saznaćemo čiji će dres obući jedan od najboljih napadača na planeti.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU