srijeda, studenoga 24, 2010

Patriotski front BiH! Dodik i Covic "obecana "sigurna smrt !?

"Fašisti će biti ubijeni": Dodiku i Čoviću "obećana" sigurna smrt!?

image
24sata.info PHOTO

Dodiku i Čoviću sigurna smrt. Fašisti će biti ubijeni u najskorije vrijeme. Najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod.

Navodi se to u dopisu koji potpisuje "Patriotski front BiH", a koji je faksom stigao u Glavni odbor SNSD-a 8. novembra. Ista prijetnja stigla je i u centralu HDZ-a BiH u Mostaru. Kako "Glas Srpske" saznaje žig na koverti u kojoj je dopis stigao u HDZ stavljen je u pošti u Lukavcu. Dalje su navedena imena visokih funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić.

"Nekada je bilo: Uvijek Srpska, a BiH ako mora, a sada je: Nikad Srpska, BiH vječna. Čekaćemo vas u zasjedama oko Sarajeva, na putevima Banjaluka - Beograd, na svim prilazima Banjaluci, na granici prema Srbiji kao i Beogradu gdje idete po svoje mišljenje. Rat protiv Dodikovaca i Čovićevaca je hitan. Spremni smo sa oružjem i stručnim vojnicima. Želimo što prije rat kako bi bio okončan za nekoliko dana", navedeno je.

Vide se i skenirane fotografije Čovića i Dodika, dok se lik treće osobe "osuđene na smrt" ne razaznaje. Tu je i spomenik u Jasenovcu uz potpis: "Iza ovakvih fašista samo ovakvi tragovi ostaju".

Na internetu ne postoji sajt ili portal "Patriotskog fronta BiH", ali je taj pokret često pominjan kao dio bošnjačkog pokreta u Sjevernoj Americi.

"Svebosanska konvencija BiH 29. januara 2009. godine donijela je odluku o formiranju Patriotskog fronta građana BiH Sjeverne Amerike", navedeno je tada u konvenciji.

Dušanka Majkić kaže da je indikativno da prijetnje stižu u vrijeme formiranja vlasti i neposredno pred konstituisanje Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"To je znak da ta prijetnja treba da onemogući srpske i hrvatske predstavnike da učestvuju u radu Parlamenta BiH. To je atak na sve one iz reda nebošnjaka koji jasno iznose svoje stavove zastupajući interese naroda kojem pripadaju. To je i pokazatelj kakvu BiH Bošnjaci zamišljaju, a ovo je način da se obračunaju sa političkim ličnostima iz reda nebošnjaka", kaže Majkićeva.

Ističe da sve treba shvatiti ozbiljno i da istražni organi treba da se ovim pozabave.

"Očekujem da će bezbjednosne agencije da odrade svoj dio posla ako žele da srpski predstavnici učestvuju u radu institucija BiH", zaključila je Majkićeva.

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića za bezbjednost Đuro Beronja kaže da je prijetnja stigla u vrijeme inauguracije Predsjedništva BiH i da je to odmah prijavljeno nadležnim agencijama.

"Istog momenta su te službe preduzele sve potrebne mjere i odmah su povećane mjere bezbjednosti", kaže Beronja.

Portparol HDZ-a Mišo Relota kaže da je HDZ ovu i druge opasne prijetnje prijavio nadležnim institucijama.

"Pozadina je politička. Očito da neko ne može da shvati da je BiH jedino održiva po mjeri sva tri konstitutivna naroda pa je želi svojatati samo za sebe. Sav dalji posao sada je na nadležnim institucijama", kaže Relota.

Direktor Policije Gojko Vasić kaže da su preduzete sve potrebne mjere zaštite ličnosti i objekata. U SIPA je rečeno da ta agencija u ovom slučaju preduzima sve poslove koji su u njenoj nadležnosti.

"Patriotski front BiH" Draganu Čoviću poručuje da će mu presuditi.

"Ako ti Sud BiH neće da sudi, mi smo ti već presudili - smrt hitno za Čovića".


Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU