nedjelja, siječnja 16, 2011

Englezi poludjeli za Bosancima!

Englezi poludjeli za Bosancima

Iako smo donedavno u najjačoj ligi na svijetu, engleskom Premiershipu imali tek jednog predstavnika, Asmira Begovića, golmana Stoke Citya, čini se da bi se u narednom periodu u Engleskoj mogla formirati prava bh kolonija.



Naime, nakon potpisa Edina Džeke za Manchester City, čini se kako su Englezima postali zanimljivi reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Emir Spahić i Miralem Pjanić za sada su dva igrača o kojima se najviše špekulira što se tiče mogućeg dolaska u englesku Premier ligu.

Prošlog ljeta, za Spahića je bio zainteresovan Arsenal ali je predsjednik Montpelliera odbio ponudu Engleza, želeći zadržati Spahića u klubu. Prema francuskom sportskom magazinu L'Equipe, kapiten naše reprezentacije ocijenjen je kao najbolji odbrambeni igrač u francuskom prvenstvu, pa se ponovo aktualizirala priča o mogućem odlasku Emira Spahića iz Montpelliera.

Navodno je Arsenal ponovo pokazao interes za Spahića, ali se u utrku za kapitena naše reprezentacije uključila i Aston Villa.

Da se ne radi samo o špekluacijama potvrdio je za sarajevo-x.com, Spahićev menadžer, Bekim Pašalić.

Istina je da je tim sa Villa Parka zainteresovan za Spahića. Naime, nekadašnji selektor francuske reprezentacije, Gerard Houllier, lično me zvao nekoliko puta i raspitivao se za Emira. No, još uvijek nije sigurno da će on ostati u Aston Villi, pa zbog toga ne mogu u procentima reći koliko je moguće da se realizuje transfer. Poznato je da u januarskom prijelaznom roku treneri biraju pojačanja, a aktuelni strateg lavova je izrazio veliku želju da angažuje kapitena bh. selekcije, kazao je Pašalić te dodao da u Montpellieru Spahiću ne bi pravili probleme u slučaju eventualne ponude:

Emiru je lijepo u Montpellieru. Predsjednik ga voli i naglašava da mu je želja da ostane do juna. Ipak, oni ne bi pravili probleme kada bi stigla konkretna ponuda i kada bi se platilo obeštećenje. Sa te strane ne bi bilo nikakvih problema. Razgovarao sam i sa trenerom koji je zabrinut Emirovom suspenzijom od pet utakmica. Jednu je već odradio. Ostale su još četiri, među kojima je i okršaj sa PSG-om u kupu. I u Aston Villi su upoznati sa ovim, ali su mi saopštili da im to ne smeta.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU