ponedjeljak, siječnja 03, 2011

Naljepsi Bosanac u Njemackoj!

Muhamed Duraković
Najljepši Bosanac u Njemačkoj

Muhamed Duraković, novi je Mister Njemačke. Pobjedu kao najljepši muškarac u Njemačkoj odnio je uvjerljivo zasjenivši hiljadu drugih kandidata. Među prvima mu je čestitala supruga – aktualna Miss Njemačke.

Na takmičenje za titulu novog Mistera Njemačke, koje se održalo u njemačkom gradiću Linstowu, pored Rostocka, Duraković je nastupio pod nazivom „Mister Photogenic“. Ovu je titulu naime dobio u jednom prijašnjem takmičenju, preko internetskih stranica i zahvaljujući kojoj se uopće mogao prijaviti na završno takmičenje za najljepšeg muškarca u Njemačkoj.

U Linstowu je nastupio kao kandidat pokrajine iz koje zapravo i dolazi. Momo, kako ga navodno zovu prijatelji i rodbina, ima 30 godina, živi u pokrajini Baden Würtemberg, u mjestu Mutlangenu, a po zanimanju je medijski dizajner. Tjelesnu kondiciju održava igrajući tenis, vozeći snowboard kao i višesatnim sedmičnim treninzima u fitness dvoranama.

Već deset godina radi i kao fotomodel i maneken. U ovim krugovima je upoznao u suprugu Catherinu koja je ove godine proglašena najljepšom ženom u Njemačkoj. Mister i Miss Njemačke imaju jedno dijete, dvogodišnju djevojčicu.

One su ga pratile i na završno takmičenje uoči kojeg je izjavio da „ svako ko se takmiči, želi i pobijediti“ te da je spreman i očekuje najbolje. I to mu je očito pošlo za rukom. Duraković je u konkurenciji od ukupno 16 finalista odnio pobjedu. Jedina sjena njegova uspjeha, na kojima mu je među prvima čestitala supruga Catherine, bilo je da mu prošlogodišnji pobjednik Mete Kaan Yaman nažalost nije mogao uručiti lentu, budući da se nalazi u Milanu, „zatrpan u snijegu”.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU