petak, veljače 25, 2011

Vodeći svjetski istraživači piramida održali predavanje u Njemačkoj

image

U njemačkim gradovima Frankfurtu i Minhenu, u odličnoj organizaciji firme World Wide Search, 18. i 20. februara održane su konferencije “Istraživači koji su zauvijek promijenili svijet piramida”.

Predavači su bili Graham Hancock iz Velike Britanije, dr. Joseph Davidovits iz Francuske, Chris Dunn iz SAD-a i dr. Semir Osmanagić iz Bosne i Hercegovine. Svaki od njih je ostavio pečat koji će zauvijek promjeniti pogled na svijet prošlosti u kome su dominirale piramide kao najkompleksnije građevine, saopćeno je iz fondacije Arheološki park Bosanska piramida Sunca.

Graham Hancock je najpopularniji i najprodavaniji svjetski autor u oblasti drevnih civilizacija. Arheoastronomski aspekt gradnje egipatskih piramida, podvodni gradovi u Pacifiku, Atlantiku i Indijskom okeanu su samo dio njegovih istraživanja koji su istoriju razvijenih civilizacija pomjerili u doba prije kraja zadnjeg Ledenog doba.

Dr. Joseph Davidovits je eksperimentalnim putem dokazao da su generacije egiptologa bile u krivu dokazavši da su blokovi piramida na platou Gize građeni od lijevanog materijala. Chris Dunn je inžinjerskom analizom Keopsove piramide dokazao da je nesumnjivo riječ o energetskoj mašini, a da su graditelji kolosalnih statua u Egiptu imali pristup mašinskoj i laserski preciznoj tehnologiji.

Dr. Semir Osmanagić je otkrićem bosanskih piramida unio novu dinamiku u istraživanje fenomena piramida u svijetu, a analizama piramida na Mauricijusu, Kanarima, Kini, Hondurasu, Peruu, Guatemali i drugim zemljama nametnuo se kao jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za ovu oblast.

Postignut je načelni dogovor za održavanje ovih iznimno važnih konferencija u drugim gradovima Evrope na kojima će biti predstavljene knjige: “Giza Power Plant” (Chris Dunn), “Pyramids around the World” (Semir Osmanagić), “Why the Pharaox’s Built the Pyramids with Fake Stones” (Joseph Davidovits) i “Haven’s Mirror” (Graham Hancock).

Također, kako je saopćeno, svjetski stručnjaci planiraju posjetu Bosanskoj dolini piramida u Visokom. Chris Dunn će Visokom boraviti od 21-24. februara, dr. Joseph Davidovits od 24-26. marta, a Graham Hancock od 20-24. juna 2011. godine.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU