nedjelja, studenoga 15, 2009

Nebi bio u kozi Portugalaca u srijedu u Zenici!



Blažević: "Spremam posebno iznenađenje...

Nebi bio u koži Portugalaca u srijedu!"
Miroslav Ćiro Blažević
- Nakon nesretnog poraza fudbalske reprezentacije BiH od Portugala minimalnim rezultatom 1:0, selektor Miroslav Ćiro Blažević nije bio previše zabrinut pred drugu utakmicu baraža za odlazak na SP 2010 godine.
"Ipak smo uspjeli složiti aktvan rezultat, nesreća je da su tri naša igrača dobila žute kartone, ali se nadam da ću pronaći dobitnu kombinaciju za uzvratni susret", kazao je Blažević po završetku susreta.
Kakav je dojam na njega ostavila reprezentacija Portugala, bilo je jedno od pitanja upućenih selektoru bh. reprezentacije.
"Pa izbjegli su neriješen rezultat, te se mogu radovati, ali im spremam posebno iznenađenje u Zenici", bio je izričit Blažević.
Na pitanje da je možda prekasno zamijenio sinoć slabog Misimovića Muslimovićem, Blažević je kazao:
"Kritikovali su me i prije zamjena, kao da bolje znaju od mene, to je logika kada izgubiš. Npr. Muratović je pokrivao veliki bitni dio terena, a slično su govorili. Žao mi je Mislimovića što je bio slab, jer on je direktni krivac za žute kartone Spahića i Muratovića, jer je driblao. Ali, Misimović je naš najznačajniji igrač, i da je ispunio očekivanja, pobijedil bi".
Problem "parnih" žutih kartona Blaževiću očito nije prevelika prepreka u srijedu.
"Nedostajaće mi ti igrači, ali Zenica je pakleni teren, pripremićemo im pakao, obećavam im. Znam da neće biti lako, moramo dati dva gola, te ništa primiti. Sve je moguće sa ovakvom poletnom ekipom, biće u fanatičnom stanju, nebi bio u koži Portugalaca u srijedu", zaključio je selektor fudbalske reprezentacije BiH.
Poželimo im i mi sreću, budimo njihov dvanaesti igrač, te rezultat iz Lisabona u srijedu pretvorimo u definitivnu radost.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU