četvrtak, siječnja 07, 2010

Bosanac najbolji gitarsta u Americi!


Damir Dado Orešković najbolji gitarist Amerike u 2009 godini!
Tamošnji novinari opisali su njegovo djelo kao "inventivno heavy metal muziciranje s elementima zvuka njegove rodne Bosne"Orešković: Vrhunski svirač
Damir Dado Orešković iz Bihaća dobio je titulu najboljeg gitariste Amerike za 2009. godinu, što je veliki uspjeh za do tada anonimno ime u svijetu muzike, te bi u narednom periodu mogao računati s ozbiljnijom karijerom, saopćeno je danas na konferenciji za novinare.

Kada najeminentniji izvođači na gitari, kao članovi žirija koji su prisustvovali nastupu Dade Oreškovića, ocijene jednog Bišćanina kao najboljeg gitaristu Amerike među hiljadama talentiranih instrumentalista, onda ne treba sumnjati da je riječ o vrhunskom sviraču, istaknuto je.

Dado je početkom ovog milenija postao stanovnik Chicaga u SAD-u. Tamošnji novinari opisali su njegovo djelo kao "inventivno heavy metal muziciranje s elementima zvuka njegove rodne Bosne".Profesorica gitare u Muzičkoj školi u Bihaću Medina Arnautović, kod koje je počeo svoje prve muzičke korake, danas je za njega i njegov put ka velikom uspjehu imala samo riječi hvale.


Za mnogobrojne sugrađane Dado je danas i svirao, nakon čega je organiziran i seminar za sve zainteresirane gitariste.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU