utorak, siječnja 12, 2010


Čimbur, pjesma i veselje

Tradicionalna zenička "Čimburijada" u Melbourneu


Čuveno, tradicionalno druženje na obalama rijeke Bosne poznato kao "Čimburijada" jedan je od simbola Zenice. Da Zeničani ne mogu bez čimbura bez obzira na to gdje se nalaze, pokazuje i primjer iz daleke Australije gdje će u Melbournu 24. januara biti održana "Čimburijada" pod motom druženja Zeničana i prijatelja iz cijele BiH koji su novi dom našli u toj zemlji.


Organizatori su pozvali sve Zeničane, građane Zeničko-dobojskog kantona, prijatelje iz svih gradova BiH na tradicionalni susret Zeničana i prijatelja u Melbourneu.

Poziv je upućen svim Zeničanima da iskoriste produženi vikend za Dan Australije i posjete Melbourne i uveličaju skup, obnove stara prijateljstva i prisjete se dobrih starih vremena u Zenici.

Za sve posjetitelje, a očekuje se više od njih 700, obezbjeđena je bogata trpeza i zanimljiv kulturno-sportski program. Domaćini ručka za sve prijatelje obezbjedili su čimbur za doručak i ručak za sve goste, dok će alkoholna pića, sokove i vodu svako ponijeti sebi.

Program počinje u devet sati uz čimbur, nakon čega će biti postavljen "zenički stol" i ručak za sve goste. Poslije toga uslijedit će kulturni program, sportsko takmičenje za djecu i seniore uz trofeje. Poslastica dana će biti izbor za Mrs. BiH, a učesnice mogu imati minimalno 55 godina.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU