utorak, siječnja 05, 2010

Do kraja januara počinju radovi na zeničkoj dionici autoputa

image

Početak radova na dionici Koridora 5-C, koja prolazi kroz području Općine Zenica, može se očekivati krajem janura, potvrdio je danas za RTV Zenica Erdal Trhulj, direktor Direkcije za puteve Federacije BiH. Zenica bi tako sa Sarajevom autoputem trebala biti spojena za tri godine, a vrijednost investicije je 300 miliona maraka.

Cijela dionica Koridora 5-C na području općina Kakanj - Zenica podijeljena je na etape, odnosno - tri različita ugovora. Prvi tender za finansijske ponude izvođača radova na potezu Kakanj - Bilješevo, u dužini 9,5 kilometara, zaključen je još početkom decembra a najniža ponuda je 43,2 miliona eura. Sva dokumentacija je predata i idućih dana, kaže Trhulj, očekuje se odgovor Evropske investicijske banke o izboru najboljeg ponudjača, tako da bi ugovor mogao biti potpisan do 20. januara, što znači da bi se mašine na putu mogle naći sedam dana nakon toga.

Što se tiče imovinsko - pravnih odnosa, kaže Trhulj, oni su riješeni na području Općine Kakanj a eksproprijacija je pri kraju i na području Općine Zenica. Svi predmeti koji nisu riješeni sporazumno rješavat će se na sudu i Direkcija će, prema njegovim riječima, platiti onoliko koliko Sud odredi bez ikakvih prigovora i žalbi.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU