utorak, lipnja 29, 2010


Hoeneß nakon Manchesterove ponude: Džeko je naš igrač i želimo da ostane

- Baš kad su engleski mediji iskopali informaciju kako je Manchester City za ovoljetna pojačanja, među kojima je i Edin Džeko, spreman uložiti čak 100 miliona funti...



...iz Wolfsburga je stigla vijest koja se neće svidjeti vlasnicima "građana", navodi Nogometni magazin.

Direktor njemačkog kluba Dieterom Hoeneß još je jednom poručio kako bosansko-hercegovački fudbaler nije na prodaju.

Najbolji strijelac Bundeslige u prošloj sezoni ima ugovor sa Wolfsburgom do 2013. godine, a postojala je i klauzula po kojoj je mogao napustiti klub ukoliko zainteresovani kupac do 1. juna donese bankovno jamstvo da će platiti 40 miliona eura. Ali, to se do spomenutog datuma nije dogodilo, pa je Wolfsburg i javno na svojoj web-stranici objavio kako Džeko ostaje i sljedeće sezone.

Ipak, mnogi evropski klubovi su i dalje nastavili iskazivati interes za reprezentativca BiH, a italijanski mediji su prije desetak dana čak objavili i kako je njegov transfer u Manchester City pred realizacijom, i da se samo čeka da se Hoeneß vrati sa godišnjeg odmora. Ali, nakon što se vratio sa odmora, Hoeneß je jasno poručio:

- Edin Džeko je igrač Wolfsburga i ima važeći ugovor sa klubom!

- Moguće je da se njegovo mišljenje razlikuje od našeg, ali naše su namjere jasne. Želimo da ostane u klubu, a to sam rekao i njegovom menadžeru u nedavnom telefonskom razgovoru - kazao je Hoeneß za Allgemeine Zeitung.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU