petak, srpnja 02, 2010


Nevjerovatno: Njemačka uoči dvoboja sa Argentinom ostala bez selektora!


- Nevjerovatno zvuči događaj koji se dogodio u kampu Elfa uoči susreta sa Argentinom.

Njemački selektor Joachim Löw nije došao na trening jer mu je prije dva dana istekao ugovor sa DFB-om, navodi Nogometni magazin.

Joachim Löw nije pohodio jučerašnji trening Njemačke jer mu je ugovor sa njemačkim fudbalskim savezom (DFB) - istekao! Löw je ugovorno vezan sa DFB-om do 30. juna, a kako do tog datuma nije dobio na potpis novi ugovor, njemački selektor jednostavno je odlučio ne doći na trening svojih igrača.

- Nisam selektor i nemam obavezu pojaviti se na treningu reprezentacije - rekao je šokiranim novinarima i cijeloj javnosti Löw.

- Očekujem da mi se tokom dana javi neko iz Saveza pa da potpišemo novi ugovor - rekao je Löw, samo dan uoči susreta Njemačke sa Argentinom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Hoće li Njemačka imati selektora na klupi protiv Argentine, i koliko će ovaj Löwov potez narušiti atmosferu u kampu Elfa, vidjeti će se za nešto više od 24 sata u Cape Townu gdje će se ove dvije reprezentacije susresti u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU