petak, kolovoza 13, 2010

Nogomet

West Bromwich priprema ponudu za Denni AvdićDennija Avdića


Engleski premijerligaš "West Bromwich Albion" je spreman poslati ponudu vrijednu 2,4 miliona eura švedskom "Elfsborgu" za usluge 21-godišnjeg napadača bh. porijekla Dennija Avdića, piše "Daily Mail".

Denni Avdić
Avdić je impresionirao skaute engleskog premijerligaša na utakmici U21 reprezentacija Švedske i Škotske odigrane u srijedu koja je završila rezultatom 1:1. Jedini gol za Šveđane je postigao upravo Avdić.

Denni Avdić je rođen 5. septembra 1988. godine u Bosanskom Novom, BiH. Odrastao je u Huskvami u Švedskoj, a karijeru je počeo za klub "Husqvama FF". Do sada je odigrao jednu utakmicu za mladu švedsku reprezentaciju. Sa petnaest godina je potpisao ugovor sa "Brondbyjem" i igrao za rezervni sastav ovog kluba. Sa šesnaest godina je prešao u švedski "Elfsborg" kako bi bio bliže porodici. Zvaničnici kluba su ga nedugo zatim proglasili najvećim talentom švedskog fudbala.

Za "Elfsborg" je debitovao 2006. godine. Prva utakmica koju je odigrao za ovaj klub je bila na tradicionalnom godišnjem turniru Royal League kada je postigao dva gola AIK-u u pobjedi svog kluba rezultatom 4:0.

Nema komentara:

HVALA NA POSJETI BLOG ZENICA-GORICA NA INTERNETU